7 juli: Till Senja via Målselvfossen, Troms

Vi tog en lugn förmiddag med mera lek vid vattnet och i bilen i Bjerkvik.

Sol igen!
Man får bygga rejäla bryggor när tidvattenskillnaden är stor
Kojbygge i sovrummet 🙂

Från Bjerkvik åkte vi upp på E6:an igen, som vi lämnat för en dryg vecka sedan. Vi åkte norrut med ön Senja i sikte. På vägen stannar vi förstås ganska ofta, så att det inte ska bli tråkigt att åka bil. När vi åker lyssnar vi oftast på ljudböcker som barnen gillar. Det som går hem bäst just nu är Bamse! Storasyster kan lyssna på böcker för lite större barn, men då hänger inte lillebror med, så vi får hålla oss ganska enkelt. Mamma Mu har varit favorit tidigare under resan 🙂 och även Barna Hedenhös. Vi lyssnar också mycket på en bokserie med titlarna Om jag inte bara råkat… som är lagom invecklade historier och har en bra uppläsare.

Ett av spontanstoppen blev Målselvfossen, eftersom vi behövde stanna och jag kände igen namnet från en låt: Målselvshalling 🙂 Det visade sig vara en riktig pärla med en mäktig fors med turkost vatten! Fallhöjden är totalt 22 meter och den har blivit utnämnd till Norges nationalfors. Jag tog tyvärr inte med mig riktiga kameran dit så det blev bara mobilbilder.

I älven finns mycket fisk, och det fanns även ett visningsrum för lax, där två laxar var instängda i en fålla med glasruta framför. Tillfälligt, antar jag. De är verkligen stora!

En bit av den fantastiskt vackra laxtrappan parallellt med forsen
Regnbåge i forsen

Vi tog oss hela vägen till Senja på vackra vägar, ömsom längs sjöar eller fjordar och ömsom mellan höga berg.

Vi passerade en norsk version av Karlstad 🙂

Vid sjutiden checkade vi in på Senja camping i sommarvärme och kvällssol! Jag tog en kvällspromenad med kameran medan maken la barnen.

Fin lugn plats med sjöutsikt
Vi och våra grannar är de vita prickarna
Kvällssol över campingen