6 juli: Hinnøya till Bjerkvik, Nordland

Dagen innan hade vi lämnat Lofoten och istället hamnat i Vesterålen på Norges största ö Hinnøy. På morgonen regnade det och vi lekte med lego på förmiddagen 🙂

”Ugglis bil”

Vi bestämde oss för att försöka köra på lite och skippa alla besöksmål i Västerålen till förmån för att ta oss upp till Norges näst största ö Senja. Vi ville inte åka färja igen så istället fortsatte vi E10 mot Narvik. Vi stannade ett par gånger under färden och redan vid sextiden på kvällen stannade vi för natten i Bjerkvik, för att få en lugn kväll med tid för lek och matlagning.

Barnen tog fram sina krabbspön igen och låtsasfiskade i lågvattensjöarna framför bilen 🙂 Det var jättefint vatten och det fanns en del pyttesmå fiskar i pölarna. Här skiljde det ungefär tre meter mellan hög- och lågvatten!

Det ser lite ruggigt ut på bilden men barnen var jätteglada 🙂
Barnen gjorde en julgran med julstjärna av upphittade saker, och dekorerade med garn 🙂 Kreativiteten är fantastisk!
Vår fina ställplats vid småbåtshamnen
Med utsikt över Narvik