5 juli: Toppturförsök med Turmammor, Svolvær, Lofoten

Från Henningsvær åkte vi vidare längs E10 till ”Lofotens huvudstad”, Svolvær, och tog in på camping.

Barnen leker med krabbspön i sjön på campingen

På campingen hade vi stämt träff med två tjejer som också är ute på en småbarnsresa: de cyklar och tältar från Tromsø till Å i Lofoten med tre småbarn där den äldsta är lite yngre än lillebror. Mycket imponerande! De finns på sociala medier under namnet @turmammor

Vi gick upp till deras tält och vi vuxna pratade och barnen lekte 🙂 Alla fem barnen tyckte att det var roligt med nya lekkamrater, för lek med andra barn blir det oftast inte på sådana här turer! Det var mulet, regnigt och kallt så vi bjöd in dem i vår varma husbil och så åt vi jordgubbar och drack kaffe, fyra vuxna och fem barn. Mysigt, och jättekul att träffa dessa inspirerande personer.

Dagen därpå skulle de på topptur till fjället Tuva precis bredvid campingen. Det skulle vara en lätt led och ta 1h för en normaltränad vuxen. Efter vår åttionde natt på Småbarnsresan travade vi allihop iväg runt lunchtid och var ungefär halvvägs i höjd när vår familj vände ner 🙂 Våra barn går ju själva och åtminstone jag tänkte att det kunde bli jobbigt ner, för det kräver passning så de inte ramlar, så vi vågade oss inte högre upp. Våra starka turkompisar tog alla barnen i bärselar och gick ända upp till toppen!

Turmammorna med barn

Vi fick en mycket vacker promenad ner med solsken och utsikt! Förvånansvärt mycket fina blommor på fjället också!

Våra barn med en av sina nya kompisar
Det är klurigt både uppför och nerför!
Lillebror och pappa väntar på mig och storasyster vid ett fint vattenfall som tyvärr inte kom med i bild

När vi kom ner till bilen efter ungefär fem timmar på fjället var vi hungriga och trötta. Skönt att ha husbilen och kunna fixa mat snabbt! Efter maten fortsatte vi på vackra E10 och med detta lämnade vi Lofoten för denna gången!

Var man än åker i Lofoten är det fantastiskt vackert

Vi åkte över till Hinnøy, som ligger i Vesterålen. Vi parkerade för natten på en fin parkering i en stor dal precis bredvid nationalparken Møysalen. En av topparna där skulle ta tio timmar att bestiga så med vår fart skulle det nog ta en vecka 🙂 Vi skippade det.