29-30 juni: Flakstad, Flakstadøy, Lofoten

Efter lunch i bilen i Å åkte vi E10 norrut, vilket är en fantastisk fin upplevelse. Vi åkte över till Flakstadøy och tog in på campingen Lofoten Beach Camp vid Flakstad för dusch och tömma och fylla tankar. Vi kan både duscha och handtvätta i bilen men brukar göra det på campingar när vi har tillgång till vatten och avlopp och ibland tvättmaskin.

Helt otroligt vilket läge! Tittar man ut mot stranden och havet ser det ut ungefär som hemma i Varberg men vänder man sig om ser man de höga fantastiska bergen. Här är det midnattssol men denna kväll blev det mulet strax efter elva.

Lågvattenlek
En radda husbilar med nosen mot solen

Morgonen därpå tog maken och jag varsin löptur (olika långa och olika snabba :)) och upptäckte de fina omgivningarna. Vid Å fanns inte plats för jordbruk, där var det mest gröna berg, men här i Flakstad fanns både hästar, kor och får. Byn består av typ fem hus och en kyrka, förutom campingen och en rastplats.

Flakstad

Campingen var lugn bilkörningsmässigt, så barnen kunde vara ute och leka själva i sanden och gräset. Vi passade på att både duscha och tvätta och det var åtminstone ibland soligt torkväder 🙂 Personalen på campingen var oerhört trevliga och tipsade oss om fina ställen att åka till. Lillebror fick även åka med ett par varv runt campingen i deras lilla fyrhjuling och var överlycklig 🙂 Vi var även nere vid strandkanten en lång stund och barnen aktade sig för vågorna och försökte hinna göra små mönster i sanden innan nästa våg kom och suddade ut dem 🙂