26-28 juni: Rønvikfjället, Bodø, Nordland

När molnen lättade över Rønvikfjället trädde ön Landegode fram ur dimman. Vi hade den precis framför framrutan 🙂 Högsta topp är hela 800 meter hög. Det är ofta svårt att uppskatta höga höjder långt bort, men när en segelbåt seglade förbi mellan oss och Landegode såg man att det inte var en liten klippa.

Nedre delen av Landegode
Disken på tork

Vi tog en lugn heldag i Bodø för att fira storasysters födelsedag. Vi började med melontårta på sängen och presenter, sedan frukost och lek i bilen. Vi fixade utflyktslunch och gick bort till en glänta i skogen där det fanns gungor och uppbyggda bord och bänkar. Efter lunch åt vi tårta i bilen och tog emot bildtelefonsamtal från nära och kära. Sedan åkte vi ner till ett köpcentrum i Bodø eftersom födelsedagsbarnet gillar att gå i affärer 🙂 Köpcentrumet kändes lite lättare att parkera i än om vi skulle åkt till Bodø centrum. Vi tittade lite i affärerna och åt sedan födelsedagsmiddag på ett mysigt kafé i köpcentret.

Hamnen i Skivika

Både maken och jag tog varsin löprunda på morgonen dagen därpå, vilket vi försöker göra varje dag. Jag joggade ner för stigarna till Skivika och kikade lite i hamnen och sedan gick jag upp för en mycket brant serpentinstig 🙂 Därefter hade vi en lugn dag med lite handling medan vi väntade på vår bokade färjetur till Moskenes i Lofoten 18:45!