21 juli: Gammelvala, Brunskog, Värmland

När vi åkte från Charlottenberg till kusinerna passerade vi Brunskog och skylten Gammelvala 20-27 juli. Gammelvala betyder ”gamla världen” på värmländska och är en veckolång aktivitet på den stora hembygdsgården i Brunskog. Vi åkte tillbaka dit efter vårt kusinbesök och hade en fin eftermiddag där trots lite regn. Där fanns kolmila, papperstillverkning, ljusstöpning, tändkulemotorer, växtfärgning av garn, smedja, brödbakning och allt möjligt. Kul för hela familjen!

Dessutom serverades en favoriträtt: kolbulle! 🙂

Kolmilan är igång hela veckan
Växtfärgning av garn
Den här motorn driver en hyvel

Varje dag har ett tema, och turligt nog för oss var det spelmannens dag när vi var där. Vi är ju spelmän och hade med fiolerna, och vi fick båda lite roligt buskspel medan barnen lekte bredvid.

Spelmansstämmopubliken
Buskspel bland tallarna
Kolmilan i fint ljus