11 juli: Saltfjellet, Nordland

Från Tømmernesets camping blev riktningen som vanligt söderut. Vägen fortsatte att vara vacker och snart såg vi Saltfjellet. Här finns en stor glaciär, Svartisen, som hade varit kul att se men vi tyckte att det blev för stor omväg för oss denna resa. Dessutom var det en bra bit att gå och det skulle nog bli kämpigt för barnen. Nästa gång vi passerar kanske är bättre glaciärläge för oss!

E6, Saltfjellet och en älv som egentligen är turkos men det kom inte med på bilden
Jordbruk i dalen

Snart gick vägen uppe på fjället och en stor asfaltsparkering med vidsträckt utsikt åt alla håll blev en bra nattparkering för oss. Barnen lekte såklart vid kanten av parkeringen med gräs, träd och blommor.

Klättra i björk med bästa sandalerna från ZeaZoo Kids
Fin parkering
Barnen har plockat en bukett med typiska blommor för denna plats
Middagsfix