18 juni: Vårdkasen, Härnösand, Ångermanland

Från Sundsvall åkte vi vidare längs E4:an till Härnösand. Här bodde barnens farmor och farfar tidigt sjuttiotal, så vi ringde farfar och frågade efter något fint ställe. Han tipsade om Vårdkasen, som är högsta topp på ön Härnön. Här var det fantastisk utsikt med staden åt väster och horisonten i öster (ovant för mig som är från västkusten :)).

Lite senare på kvällen blev det vacker solnedgång över skogarna bakom Härnösand.

Utsiktstornet såg ut som ett rymdskepp, tyckte lillebror

Vi sov uppe på Vårdkasen, och dagen därpå testade vi att springa respektive cykla ett fint mountainbikespår som passerade precis utanför bilen. Efter lunch åkte vi nerför backarna för att hälsa på några vänner. De bor i ett stort gammalt hus i centrala delarna av Härnösand och vi blev bjudna på kaffe och bullar i deras mysiga trädgård. De har barn i samma åldrar som våra barn och de lekte tillsammans hela eftermiddagen 🙂

Framåt kvällen åkte vi vidare med första stoppet Ica Maxi 🙂 Vi fortsatte sedan E4:an norrut och passerade den omtalade Höga-Kusten-bron i vacker kvällsljus:

Rastplatsen vid norra brofästet var extremt populär, nästan lika mycket husbilar som på Ullared en vanlig tisdag 😉 Det var fin utsikt men vi ville stå så att barnen kunde vara utanför bilen så vi åkte ut i Nordingråbygden där vi hittade en fin egen parkering på en rastplats.