29-30 maj: Skövde — Gällinge tur och retur, Västergötland och Halland

I torsdags var vi på kombinerad fyrtioårsfest och bröllopsfest i Gällinge i Halland. Eftersom vi tänkte åka till Bergslagen nu i helgen blev det helt enkelt en tur-och-retur Skövde — Gällinge (i Kungsbacka kommun) via Ulricehamn.

I Ulricehamn stannade vi en natt på Skotteks camping för att fräscha upp oss, tömma toatank och gråvatten och fylla färskvatten.

Rolig lekplats på campingen
Camping med söta hus och fint läge vid sjön

Campingen hade ett så udda namn så jag fick kolla upp det 🙂 Namnet kommer av att här för 499,5 år sedan fanns en ek bredvid vilken svenske Sten Sture blev skjuten av danskar vid slaget på Åsunden. En skott-ek alltså. 500-årsjubiléet är 20 januari nästa år! 🙂

Det var mulet och väldigt blåsigt i torsdags och frampå eftermiddagen började det dessutom regna. Mysigt att vara i husbilen då! Vi tog regnkläder på oss och lekte en stund på den gigantiska lekplatsen i Ulricehamn centrum innan vi åkte vidare till festplatsen.

Höga rutschkanan i Ulricehamn

Jag tog inga bilder på festen men jag kan intyga att vi hade mycket trevligt med nya och gamla vänner för både vuxna och barn och mycket sång, dans och musik!

Dagen därpå åkte vi hem till brudparet och åt frukost och kunde umgås lite till i mindre sällskap. Vi har ju ganska bra med tid så vi hjälpte även till att städa ur festlokalen på eftermiddagen 🙂

Sedan vände vi norrut igen, först med ljudbokslyssning (hela familjen) och efter middag, tandborstning och sånt körde vi vidare med sovande barn. Pappan lyssnade på ljudbok själv medan jag kollade på finalen i Let’s Dance på telefonen för månadens kvarvarande datatrafik 🙂