21 juni: Midsommar i Arvidsjaur, Lappland

I flera år har vi tänkt att vi ska åka till Arvidsjaur någon gång, och nu på långresan blev det av. Vi kom precis i tid för att vara med på deras lilla trevliga midsommarfirande. De hade allt som behövs: midsommarstång med livemusik och danslekar, försäljning av fika, korv med bröd och våfflor samt fiskdamm för barnen. Toppen!

Inne i den gamla prästgården fanns utställningar och hantverksförsäljning.

Vi var nog de enda som cyklade dit 🙂 Det finns jättebra cykelvägar i Arvidsjaur men vi såg inte många cyklister.

Det hade varit kul att besöka något storslaget midsommarfirande i Dalarna eller Hälsingland, men vi ville åka lite mer norrut än så så det var kul att det blev i just Arvidsjaur vi firade.

Midsommarafton var solig med inslag av regn. Vi hade till och med dukat upp vår midsommarmiddag ute men precis som i reklamen fick vi flytta in efter en stund, inte på grund av vädret men på grund av myggen 🙁

Tvättjärn precis bakom bilen

Lite senare på kvällen började det regna, och sen regnade det konstant till kvällen dagen därpå tyvärr. Vi hyrde trehjuliga tvåsitsiga cykelbilar och tog på oss alla våra ullkläder och regnkläder och cyklade in mot stan, men det blev ändå för blött och för kallt så vi tog lunch på norrländska snabbmatskedjan Frasses istället och åkte sen tillbaka till bilen för uppvärmning och mys.

Framåt kvällen kunde vi gå ut och då var det fortfarande kallt och blåsigt så myggen trivdes inte. Skönt!

Lekplatsen på campingen