15-16 juni: Järvsö Bergscamping, Hälsingland

Lördag kväll åkte vi till Järvsö i vackra Hälsingland. Vi hade spanat in Järvsö Bergscamping som skulle ha fin utsikt och bra servicehus och det stämde bra på båda punkterna. Det är en åretruntöppen vintercamping med säsongsplatser, så det kryllade av bodar som man dockar in husvagnen mot, men de flesta saknade husvagn. Det fanns inget klippt gräs utan det var antingen grus eller vildvuxna grönytor.

På campingens högsta topp fanns en grusplätt omgiven av lupiner som vi parkerade på. Utsikten var hänförande över Ljusnan och bergen!

Halv tio
Halv tolv

Vi har två vänner som bor i Järvsö och de cyklade upp till oss och hälsade på i bilen 🙂

Större delen av söndagen spenderade vi på campingen. Det var vi och en barnfamilj i husvagn som bodde där så vi hade gott om plats i det oerhört fina och ombonade servicehuset. Alla duschade och vi tvättade och passade på att använda deras diskmaskin. Barnen lekte runt husbilen med lupiner och pinnar och vi fick en skön lugn fixardag med fantastisk utsikt så länge man inte tittade på själva campingen 🙂

Storasyster i ett språng
Storasyster lekte hotell

På eftermiddagen åkte vi ner till byn och parkerade utanför den mäktiga kyrkan på Kyrkön. Där lagade vi middag under björkarna och åkte sedan hem till våra vänner och åt glassbuffé och umgicks med dem. Trevligt!

Ser ni barnen?
Prästgården och kyrkan

Det var en riktigt varm dag med typ 26° och strålande sol. I husbilen håller det sig helt okej svalt, så att det kändes kallare när man gick in. Vi stänger för alla fönster på solsidan och öppnar alla på skuggsidan. Skönt!

2 reaktioner till “15-16 juni: Järvsö Bergscamping, Hälsingland”

  1. På kyrkogården Järvsö kyrka finns Lillbabs grav, bland de första, är på höger sida.
    Om ni är kvar till midsommar är kyrkrodden sevärd. Den kanske finns på fler ställen. Hade’

  2. Tack för tipsen och kommentaren 🙂 Vi hoppade över att leta efter graven. Hoppas komma till Järvsö fler gånger! Vi åkte norrut innan midsommar och hamnade istället på Arvidsjaurs lilla midsommarfirande 🙂

Kommentarer inaktiverade.