12-15 juni: Högbo Bruk, Gästrikland

På torsdag kväll åkte vi något norrut till Högbo Bruk, ett superfint fritidsområde som vi även var på sommaren 2016. Det är ett gammalt järnbruk med anor från 1600-talet men numera är det annan verksamhet där såsom badstrand, mountainbikeleder, kanotleder, skidspår, restauranger, hotell, vandringsleder, padeltennis, ekoväxthus och massa mer. Det är ett stort och välskött område med många fina hus inklusive två herrgårdar. Det hela toppas av högboån som flyter genom området och är orsaken till järnbrukets placering.

Sötaste fågelhuset

Vi stannade tre nätter på deras stora fina grusparkering. De tar en avgift på 100 kr för övernattning och det finns även ställplats för 150 kr om man vill ha det. Det vi saknade var dock möjlighet för toatömning.

Första natten och förmiddagen regnade och åskade det väldigt mycket, så vi myste i bilen.

Tekniklego är kul

När det värsta dragit över gick jag och barnen och tittade på får, getter och lekplatsen medan maken tog en mountainbiketur.

Nästa dag var det finare väder och på eftermiddagen blev det toppenväder med solsken och lagom varmt. Det var fredag, så helgfirande husbilsåkare rullade in, det kändes trevligt. Ställplatsen blev nästan full 😉 Kul att många använder detta fina område.

Vi tog en gemensam cykeltur där vi både cyklade på en mountainbikeled och på elljusspåret runt sjön.

Bra service med cykeltvättplats

Pappan och lillebror tog en egen runda med cyklarna medan storasyster och jag lekte med lego 🙂 På kvällen cyklade jag en egen tur, Tobbe, medan pappan lagade mat. Det är bra att dela upp oss i olika konstellationer ibland!

På lördagen pumpade vi upp våra båtar och sjösatte dem vid stranden till Högboån. Näckrosorna höll precis på att slå ut, det var varmt i luften och vattnet var stilla. Trollsländorna trivdes bra och myggen höll inte till på vattnet. Det var ljuvligt att paddla längs ån och ut i sjöarna! Vi paddlade ungefär fem kilometer och hade med oss fika såklart. Lillebror somnade i båten på hemvägen 🙂

Storasyster gosar med sovande lillebror

Vid Alhus fanns en fin övergång med rullar att dra kajaker på. Den funkade fint för att dra båten med sovande lillebror 🙂

När vi kom hem till bilen igen kunde båtarna ligga på gräset bredvid och torka medan vi fixade lite mat. Smidigt!

Vi hade det fantastiskt fint i Högbo och hoppas komma tillbaka lite då och då även om det är långt hemifrån!