20-21 juni: Från Höga kusten i Ångermanland via Västerbotten till Arvidsjaur, Lappland

Efter lunch i bilen i Barsta i Höga kusten åkte vi vidare på E4:an förbi Örnsköldsvik. Några mil norr om Övik svängde vi in på väg 353 med sikte mot Arvidsjaur. Första stoppet blev Agnäs och middag, nu i Västerbotten.

Barnen leker så fantastiskt, de blev helt inne i att bygga en koja av småpinnar och bark bredvid bilen:

Efter maten och kvällsrutinerna körde vi iväg igen. Barnen somnade med sina nya sovmasker inköpta i Sundsvall och vi åkte nästan ända fram till Arvidsjaur genom gran- och tallodlingar. Det var dagen innan midsommarafton och man kan utan att överdriva säga att midsommartrafiken på dessa vägar var extremt lugn. Inte som ut till bohuskusten direkt 😉 Här finns få hus, få bilar, få byar, lång rak asfaltsväg och framför allt skog. Vi såg passerade några välbekanta ortnamn: Örebro och Västerås 🙂

Vi hittade en fin rastplats i skogen vid en sjö i närheten av Glommersträsk, precis vid gränsen till Lappland. Det var väldigt vackert, men väldigt mycket mygg! Vi gick inte ut alls utan åkte vidare morgonen därpå efter frukost och legolek.

Storasyster gjorde en midsommardans i lego, med cykelställ <3

På väg till Arvidsjaur såg vi våra första renar på denna tur 🙂

Vi checkade in på campingen Camp Gielas i Arvidsjaur lagom så att vi hann packa ryggsäcken och ta fram cyklarna och cykla bort till midsommarfirandet vid Prästgården 🙂