20 juni: Barsta, Höga kusten, Ångermanland

Vi sov som sagt en natt på en parkeringsplats vid en fin sjö i Nordingråbygden norr om Härnösand. Vi tänkte passa på att kika lite på något mer i Höga kusten när vi ändå är här, så vi åkte ut till Barsta nära kusten. Det finns såklart hur mycket som helst att upptäcka, precis som på alla ställen vi varit :), men som vanligt får vi välja ut något eftersom vi har tänkt oss att hinna åka en del ytterligare norrut innan vi vänder söderut igen.

Barsta är ett litet gammalt fiskeläge som nu mestadels är en enkel camping och några hus. Där fanns även ett jättefint sextonhundratalskapell. Nyckeln hängde på en spik bredvid dörren och man fick kika in! 🙂

Kapellet har en icke uppseendeväckande utsida, vilket troligen har räddat det från att bli nerbränt av fiender
Ljus och fin inredning och målningar från sextonhundratalet
Bomärken ristade i kyrkbänkarna