23 juni: Arjeplog och Ajsjávrre, Lappland

I Arvidsjaur funderade vi över om vi skulle ta väg 95, Silvervägen, till Bodø och vidare till Lofoten eller E45:an Kiruna — Abisko — Lofoten. Valet föll på Silvervägen, för där verkade det snabbast bli mindre mygg och skog och mer fjäll 🙂 Alltså åkte vi väg 95 mot Arjeplog och Bodø.

Vi stannade till vid den rosa kyrkan i centrala Arjeplog. Jag och barnen var ute och promenerade medan mannen lagade middag.

Arjeplogs kyrka
Det ser ut som en minikyrkby men är nog museets samling av olika byggnader
Vattenpölar är alltid kul!

Vi ville inte övernatta på parkeringen på torget så vi åkte ett par mil till och stannade vid sjön Ajsjávrre, en av Arjeplog kommuns över 8 700 sjöar. På andra sidan sjön låg ett fjäll med snö på 🙂 Mycket mygg här tyvärr men vacker kvällssol och mysigt vågskvalp mot stranden.