25-26 juni: Guoledisjávrre, Lappland

Vi åkte vidare längs Silvervägen och stannade till vid Polcirkelns fina rastplats. Där kunde man fylla vatten och tömma andra tankar, superbra för oss! Här, liksom på Silvervägen, fanns gott om husbilister.

Ett par kilometer bort ligger Vuoggatjålmes restaurang men den var tyvärr inte öppen på måndagar. Där har Sveriges köldrekord uppmätts på mer än femtio minusgrader!

Strax innan norska gränsen går vägen över kalfjället på ungefär 700 meters höjd. Där finns rastplatsen Guoledisjávrre vid en sjö och ett vattenfall. Alldeles innan vi stannade där såg vi ganska många renar. Otroligt fint landskap!

Vi sov där natten till 26 juni, och dagen därpå vandrade vi en liten bit uppför fjället och fick se en blommande hjortronmyr, snö att leka i, stenar att hoppa på och fantastiska vyer över ett nyutslaget mjukt fjäll.

Här blev det många bilder tagna 🙂

Ett av de finaste ställena hittills!