13-15 maj: Mountainbike och paddling i Isaberg, Småland

Från Fävren i Halland åkte vi in i Småland och vidare till Isaberg. Det är ett naturreservat som även har ett stort aktivitetscentrum, Isaberg Mountain Resort. Vi har fortfarande de norska fjällen i färskt minne, så de nu gräsgröna slalombackarna ser ut ungefär som en norsk åker 🙂

Vi stannade tre nätter i Isaberg och hann med både mountainbikecykling för hela familjen i olika konstellationer och dessutom en fantastisk paddeltur på Algustorpasjön.

Det är toppen att åka hit i lågsäsong, men när det ändå är grönt och varmt och skönt i luften! Isaberg camping, som vi bodde på två nätter, är väldigt populär och fullbokad i förväg när skolorna har ledigt men nu var det bara enstaka gäster där. Eget servicehus, typ 🙂

Underbart att gå längs vattenbrynet
Storasyster ”fiskar”
Lillebror gillar pinnar
Pappan testar bakhjulet

Vi lekte också med lego — kul för alla åldrar 😉

Isabergs lekplats är toppen, här var vi många timmar!

Lyxigt med egen pumptrack

Igår paddlade vi på sjön i härligt sommarvärme och lagom lite vind. Vi hade matsäck med oss, och så gick vi iland på ett ljuvligt ställe i en kohage, där häggen blommade och doftade härligt, några vitsippor blommade fortfarande och vi fikade 🙂

Båtarna råkade blåsa i sjön tyvärr, och det var pappan som anmälde sig först som frivillig räddare, så han hoppade efter och hämtade hem dem. Hädanefter förtöjer vi dem bättre 🙂

Fikaplatsen
Storasyster väntar på mig och lillebror
Finaste parkeringen i tallskogen
Kvällsmat avnjuts till höger i bild