Husbilsliv: sova

Vår husbil har sex sovplatser, men vi har bara använt fyra. Normalt sett kan man säga att barnen och jag sover i sängen bak och pappan i sängen fram 🙂 Planen är att barnen ska sova bak och pappan och jag fram, men jag brukar gå bak till barnen första gången någon av dem vaknar till och sen blir jag kvar där 😉

Bakre sängen är en tvärbädd med fönster på ena sidan.

I sängen bak sover vi på lite olika ledd efter behov 🙂 Tanken är att storasyster ska sova på vänster sida och lillebror på höger sida, eftersom den är lite kortare. I de båda skåpen rakt fram finns deras respektive kläder. På höger sida finns också två fack: ett där vi har handdukar och ett där vi har rit- och pyssellådan. På hyllan på vänster sida har vi ”pågående” kläder, dvs använda kläder som inte behöver tvättas ännu, samt nattkläder.

Vi älskar ull, så vi har en bäddmadrass av ull och ullfiltar som täcken. Örngotten gillar vi dock bäst i bomull.

På natten sätter vi för ett nät så att ingen ramlar ut ur sängen.

Sängen fram, som fälls ner över förarstolen och främre passagerarstolen.

Främre sängen har också ett nät, men de sätter vi bara upp när något av barnen sover där. Här får man gott om plats att sova två vuxna, bara man inte är för lång.. jag tror att bädden är 188×150 cm.

Vår husbil har dubbeldinett och i bilden syns överdelen av främre soffan, med lillebrors bilstol på plats. Över alla dynor har vi lagt frottéhanddukar, för de är lite enklare att tvätta än själva originaldynan 🙂

Den färgglada filten är en enkel men effektiv isolering mot nedre delen av förarhytten.

Senast när vi var hemma frågade jag barnen om de ville sova i huset eller i husbilen, och svaret blev från båda: husbilen!