Hemma i trädblomningen

När vi kom hem var det så underbart i trädgården med grön gräsmatta, blommande träd och sommarvärme så vi stannade hemma nästan en vecka. Barnen lekte konstant både inne i huset och ute i trädgården 🙂

Gräsklipparen Prinsessan (döpt av storasyster) har hållit ordning på gräsmattan medan vi var borta — skönt!


Städning och ompackning till sommarutrustning. Till vänster syns vårt husbilsgarage.


Forsythia och spiréa (och grannens fina hus)


Körsbär och plommon i blomning

Det finns förstås fördelar med att vara hemma jämfört med att bo i husbil, t ex mycket god tillgång till färskvatten och avloppsnät, barnen har stora utrymmen att leka på där de inte behöver passning och så har vi fiber 🙂 Men samtidigt märks väldig skillnad i underhållsarbete, det är mycket fler prylar att plocka undan och hålla ordning på, mycket större ytor att städa. Det var jätteskönt att komma iväg igen igår vid lunch, för i husbilen har man mer tid att vara med barnen och göra aktiviteter och inte bara springa runt och fixa hela tiden. Jag ska fortsätta jobbet med att ta med den fördelen till hemmet (i form av minimalistiskt tänk) men det är en resa som man behöver komma en bit på för att det ska bli liknande effekt som att bo på 15 kvadrat 🙂