6 maj: Födelsedag i Mölle och Kullaberg, Skåne

Igår fyllde pappan år, den första av familjens födelsedagar detta år. Enligt planen ska tre av fyra firas på resan 🙂

Vi vaknade vid hamnen i Mölle och tog en förmiddagspromenad med lek vid havet. Massa roliga saltvattenpölar i gräset! Soligt och blåsigt.

En vulkan, trodde storasyster

Sedan åkte vi en kort bit ut till naturreservatet Kullaberg där vi åt födelsedagslunch: ICA:s potatisgratäng boostad med extra västerbottensost och värmd i omniaugnen, rödbetsbiffar värmda i stekpannan, kallrökt lax och grönkål. Sedan blev det glasstårta med mango och minimashmallows och lite överblivet påskgodis 🙂

Därefter tog vi ut cyklarna och cyklade en del på stigarna. Vi passerade värdshuset vid Mölle Golfklubb och passade på att äta födelsedagsmiddag där innan vi cyklade sista biten till bilen på fin och rolig stig.

Cykling på parkeringen innan ihoppackning

Här får man inte övernatta så vi åkte en kort bit till Höganäs som har en gratis ställplats (utan service).

En jättefin dag!