27-29 maj: Billingen, Västergötland

Från Bohuslän åkte vi österut till Billingen, som har ett mycket fint och trevligt friluftsområde. Igår cyklade vi lite med barnen i skogen på ett roligt mountainbikespår – Grön 1 km. Vi vuxna tog varsin egen tur också. Frampå eftermiddagen visade det sig att det skulle vara invigning av nya mountainbikeleder med utställare, presenter och korv med bröd tio meter från där vi hade parkerat 🙂 Vi cyklade såklart dit och tycker att det är kul att Skövde satsar på mountainbike! Strålande sol och mycket folk.

Idag testade vi på Skogsmulleriket hela familjen. Det är en nyligen iordningställd slinga med skogsmulletema, som vi cyklade runt. Med hjälp av en (gratis) app till telefonen kunde vi träffa på Skogsmulle, Billingetrollet med flera 🙂 Vi kunde även hälsa på i deras fem hus som var jättefint uppbyggda i skogen. Väl värt ett besök!

Friluftsfrämjandets app
Gissa bajset 🙂
Maffig utsikt över Skövde
Fjällfinas kåta

På kvällen började det droppa in en massa barnfamiljer och barn med nummerlappar dök upp, så vi gick och kollade upp det hela. Det var ett lopp för barn, 1 km eller 2,5 km, och man fick ha nummerlapp! 🙂 Pappan och storasyster sprang tillsammans och lillebror och jag sprang ihop. Man fick ingen tid, placering eller pris vilket känns bra. Fokus är på att det ska vara roligt att springa 🙂 I början av juni var det lottdragning mellan alla deltagare men då är vi inte där.