17-18 maj: Astrid Lindgrens Värld, Småland

Vi har nu spenderat två heldagar i underbara Astrid Lindgrens Värld. Första gången för oss och inte sista! Två heldagar var minimum för att utan stress kunna titta och leka på de flesta platserna och gå på några av de fantastiska teaterföreställningarna. Det var långt över förväntan och så fint att vara här i maj när äpple- och körsbärsträd blommar!

Den mesta tiden delade vi upp oss i en vuxen och ett barn, så kunde barnet utforska fritt och den vuxna följa med för att hålla koll. Ibland lekte barnen tillsammans men oftast ville de dra iväg på egna äventyr. Vi åt såklart ihop, första dagen på Majkens hus. Här finns inga hamburgerrestauranger utan rejäl och vällagad småländsk mat. Vi åt köttbullar med potatismos respektive raggmunk med fläsk 🙂

Allt har fokus på barn!

Tant Bergs hus i förgrunden och Lottas hus i bakgrunden, på Bråkmakargatan alltså
En av de roligaste grejerna tyckte storasyster, att vattna träkon och sen mjölka den!
Den lilla lilla staden var så söt! En miniatyrversion av Vimmerby när Astrid Lindgren var liten.
Handelsboden var väldigt rolig att leka i
Junibacken
Bullerbyn
Lillebror gillade att ta av sig skorna och flytta in i husen 🙂

Båda dagarna var mestadels mulna men vi hade uppehåll hela tiden, så vädret var perfekt. När vi kom till parkeringen strax efter fem började det regna båda dagarna 🙂

Andra dagen gick vi upp till övre halvan av parken där de stora områdena Körsbärsdalen, Törnrosdalen och Mattisborgen finns. Häftiga miljöer med massor av gångar och detaljer att utforska för vuxna och barn.

Så här tidigt på säsongen finns bara ungefär en fjärdedel skådespelarna på plats men det gjorde inte oss något för vi hade fullt upp att hinna se några av Pippi- och Emilföreställningarna mellan all lek 🙂 Teaterschemat var späckat redan nu, så om man kommer mitt i sommaren behövs nog fler än två dagar för att hinna se några olika favoriter.

Här följer ett gäng bilder från dag 2:

Körsbärsdalen!
Många av interiörerna i husen var otroligt detaljerade!
Så vackert i Törnrosdalen
Gatan där Kajsa Kavat bor
Emilföreställning med riktig häst!
Barnen går till skolan
Emils pappa fastnar snart i en råttfälla..
Klipp från en av pippiföreställningarna som vi såg

Fantastisk avslutning på smålandsturen denna gång! Det ska bli kul att komma tillbaka!