Vi flyr inte :)

Av och till pratas det om ekorrhjulet, som bara snurrar snabbare och snabbare, och vardagen som är full av måsten och listor. Vissa väljer att hoppa av ekorrhjulet, vissa väljer att sakta ner det och för andra kanske det känns bäst att hänga kvar och antingen gilla det eller rent av ogilla.

Min strävan i vardagslivet (det vill säga livet :)) är harmoni och balans så väl i jobbet som i vardagen. Visst kör det ihop sig ibland men det är inte normalläget. Båda vi föräldrar jobbar ca 8-15 med stimulerande jobb och i nuläget har vi inga schemalagda kvällsaktiviteter utan fokuserar på familjen, hälsan, sociala relationer och underhåll av huset. Hoppas att vi har renoverat klart lagom till att barnen får läxor eller kvällsaktiviteter 🙂

Jag vill alltså understryka att vi inte flyr från en jobbig vardag, utan istället handlar det om en chans att vara tillsammans hela familjen och använda friheten som finns innan skolplikten kommer in i vardagslivet, till att uppleva nya saker, vara i naturen och röra på oss. Tvärtom känns det lite vemodigt att lämna både förskola och jobb, men det är nu vi har möjlighet att göra en resa längre än sommarloven. Skolgången varar till sisådär 2033 och då kanske barnen inte ens vill följa med sina föräldrar 😉

Bild från en cykeltur i närområdet i måndags

Vi har en toppenvardag med underbar förskola, jättebra grannar, cykelavstånd i vardagen, intressanta jobb och hälsosamma matkassar som prenumeration, men självklart är vardagen utmanande ibland för oss som för alla andra.

Sedan några år tillbaka har jag intresserat mig för en minimalistisk livsstil, så att rensa och organisera det kvarvarande görs kontinuerligt. Men fortfarande har vi alldeles för mycket prylar i omlopp i huset som hela tiden behöver plockas, sorteras, tvättas och städas. Denna resa med minimalistiskt boende tror jag kommer att ge en extra kick att fortsätta ännu mer intensivt att förenkla vardagslivet hemma så att mindre tid går till att ta hand om prylar och mer tid att umgås och aktivera oss.

Jag gissar att vi kommer att njuta av resan men vara peppade på hemmavardag när det är dags för skolstart!