23 april: Valdresflya

Parkeringen på Beitostölen låg precis innan vägbommen till Valdresflya. Vägen över Valdresflya är nattstängd nu i början av säsongen, så vi kunde helt enkelt inte åka längre när vi kom på kvällen.

Vyn vid frukosten var fantastisk!

Garlien parkering vid Beitostölen

Efter frukost körde vi upp på vackra vita Valdresflya. Vägarna var torra och helt snöfria, men bredvid oss böljade snön över trädfria fjäll. Allt var så vitt att man behövde kisa med ögonen även när vi hade solglasögon på inne i bilen.

Vi stannade till där det fanns ett skidspår och vi vuxna, som har bra solglasögon, tog varsin runda. Barnen har inga heltäckande solglasögon så vi drog för alla gardiner och så tittade de på Mary Poppins istället 🙂

Vitt och skidspår
Det mulnade på lite medan vi var här, så på denna bilden är det inte längre klarblå himmel som när vi kom.

Efter skidåkning och lunch i bilen åkte vi vidare och följde trädens och vårens återkomst ner för fjällen.

Vi stannade ett par timmar på en rastplats med lekplats och hade det härligt i värmande vårsol. Sedan körde vi upp på Kvamsfjället för att kolla in deras skidspår som enligt skidsporet.no skulle vara bra. Men informationen var inte riktigt korrekt för här var den mesta snön bortsmält. Då åkte vi tillbaka till Otta, där vi tänkt göra några ärenden i stan, och parkerade för natten vid en tallskog vid Sel.

Kontrastrik dag med både vinter, fjäll, vår och skog!