Husbilsliv: Disk

Jag tänkte att detta inte bara skulle vara en reseberättelse utan att det också kunde vara kul med några inlägg om hur vårt husbilsliv går till i praktiken. Första temat är disk 🙂

Vi har en bänkyta på ungefär en meter med spis till vänster och diskho till höger. Båda har glaslock, så i bilden nedan står diskstället på spisen. Vi har ungefär 100 liters vattentank med oss och har möjlighet till varmvatten. Det är gasolpannan som värmer vattnet och vi brukar bara sätta på det när vi behöver varmvatten, för att spara på gasolen.

Vi diskar alltså helt enkelt för hand i diskhon i varmvatten. Över kranen hänger ett par nyinköpta diskhandskar, för jag får så torra händer av diskmedlet. I den gröna sprejflaskan har vi diskmedelssprej (vatten + diskmedel) som vi använder för smådisk och glasögontvätt.

Om vi av någon anledning inte vill diska just efter maten lägger vi disken i vår ihopfällbara plastkorg så får den vänta tills nästa disktillfälle. Korgen går ner i diskhon. Diskstället är också ihopfällbart och väntar i garderoben på nästa nyttjande.

På något sätt känns det som att det blir mindre diskhantering här i husbilen än hemma, men det är nog marginellt egentligen. Vi har varsin mugg här, och de diskar vi bara en eller ett par gånger om dagen.

Det går snabbt och smidigt att diska, och smidigast blir det om man gör det direkt 😉

Finns det andra husbilsåkare här som har disktips?