8-9 april: Holmenkollen i Oslo

Från Moss åkte vi till Oslo och upp för Holmenkollen. Vi hittade en fin turistparkering precis under hopptornet där man fick stå gratis i 48 timmar. Toppen på flera sätt 🙂

Det var inte så lätt att få en bra bild här.. bilen ser mycket längre ut än vad den är på grund av vidvinkelobjektivet. Det upplysta ör hoppbacken.

Dagen därpå körde vi några meter och fick fantastisk utsikt över skidstadion!

Frukostvyn över skidstadion

Man kan lugnt säga att säsongen börjar ta slut, men vi kunde ändå testa att åka lite längdskidor på denna legendariska arena. Det var väldigt få skidåkare där men turistbussarna vällde ändå in.

Barnen och jag åkte lite mindre och fikade lite mer än pappan 🙂

Yerba-Mate-te i presso

Efter fin lunch utomhus med vidsträckt utsikt tog vi trikken in till stan för lite inköp. Det är väldigt lyxigt för osloborna att kunna åka tunnelbana till ett så fint skidområde! Det var roligt att åka in till stan och kika på alla hus på vägen, allteftersom det blev mer folk och större hus. Det var kul att se lite mer av Oslo som jag inte sett förut, men helt klart skönt på hemvägen när det blev lugnare och skönare 🙂

Vid läggdags för barnen åkte vi återigen norrut. Det var dags att fylla och tömma tankar, vilket vi kunde fixa utefter vägen på två rastplatser. Det verkar som att varje kommun är ålagd att erbjuda denna service så det verkar lovande för fortsatt fricamping.