22 april: Gudvangen i Sogn & Fjordarne

Från Flåm åkte vi genom flera tunnlar till Gudvangen två mil bort. Det ligger längst in i världsarvsfjorden Nærøyfjorden. Det är mycket mindre än Flåm, och består av några hus, en bensinmack med mataffär, kanotuthyrning och ett stort vikingaområde. Vi handlade mat och fyllde vatten från affärens vattenslang. Bra service!

Jag övervägde att pumpa upp min lilla kanot, men fegade ur för det skulle nog bli kallt att kliva i 🙂 Istället promenerade vi en bit längs fjorden och stannade vid ett fint vattenfall för fika och utsikt.

Nederst i bild finns en bondgård

Lagom avancerad klättring

Fika

Smal fjord och ungefär fjortonhundra meter höga berg på sidorna.

Fjällen dryllade av vattenfall. När vi stod på parkeringen hade vi utsikt över vattenfall genom båda takluckorna 🙂