16 april: Egen plats i Oppland

I förrgår kväll åkte vi ner för fjället, genom Lillehammer och upp igen för andra sidan av dalen. Från ungefär 900 meters höjd, ner till ca 125 meter över havet och sedan upp till ungefär 800 meter igen 🙂

Vi åkte inte så länge utan hittade en lämplig parkeringsplats vid tiotiden på kvällen, precis intill ett skidspår. Barnen sov som vanligt bra i sina bilbarnstolar och vi lyfte över dem till sängen när vi stannade. Morgonen därpå kunde vi njuta av utsikten, sol, skidspåret och en fin gammelskog precis utanför dörren.

Flitiga myror, en knotig björk med fantastiska skägglavar och så husbilen i bakgrunden 🙂

Snart är det påsk, och då passar det extra bra med pyntade björkar 🙂

Otroligt mysig utflykt där vi åkte på skaren till en av storasyster hittad glänta i skogen några tiotal meter från husbilen. Här värmde solen gott och vi fikade.

Vår plats med fjäll och skidspår

I skidspåret träffade vi ett trevligt norskt par som bjöd in oss till sin röda hytte inte långt därifrån. Det var ett så fint erbjudande att vi beslöt att stanna kvar en natt till. På kvällen tog vi en kvällstur hela familjen.

Samma vy som ovan fast lite senare (och längre bort)

Solnedgång över fjällen

Spår av skidåkning 🙂

Idag packade vi ihop oss och åkte den korta biten till Vigdis och Haralds hytte. Vi hade det så trevligt hos dem! Barnen lekte med deras leksaker, vi blev bjudna på våfflor och sjokoladetårta och så spelade vi lite fiol för dem. Fantastiskt inbjudande familj!

På eftermiddagen drog vi vidare västerut!