21 april: Aurland & Flåm i Sogn & Fjordarne

Vi hade tänkt åka Flåmsbanen i Flåm, men det var lite mulet och såg ut att bli finare väder dagen därpå, så vi tog oss en lugn dag och åkte upp till Aurland några kilometer bort för att titta lite. En mysig liten by där vi träffade och pratade med en trevlig tant som hette Sigrun 🙂

Kyrkan från 1200-talet är som hämtad ur en saga

Barnen leker på en parkering vid fjorden. Lite stenar räcker som underhållning — tacksamt!

Torkad fisk

Efter strosande, lunch och häng i bilen åkte vi ner till Flåm igen för att spana inför morgondagen. Det var betydligt mindre än Aurland och mindre än jag tänkt mig. Vid vattnet var det hundra procent fokus på turister, som det kom ungefär en halv miljon om året!

Höga berg och liten bil. Längs ner är det grönt gräs och björklöv på gång och högre upp på berget är träden fortfarande bruna.

Vy mot fjorden

Här får man inte parkera med husbil över natten så vi åkte ett par kilometer till samma ställe som förra natten.