Förbereder vi oss?

Vi förbereder oss inte så mycket, än så länge. Vardagen med engagerande jobb, barnen och renovering av huset tar den mesta tiden och energin.

För att inte komma tillbaka till ett renoveringsprojekt har vi sedan nyår försökt att fokusera på att renovera klart ett rum, trappan och farstun innan vi åker. Förutom våra två badrum är detta sista renoveringarna innan vi har gjort alla rum i huset. Vi räknar inte med att bli helt klara, men det kommer bara vara mindre saker kvar att ta tag i under hösten.

Några saker förbereder vi dock: besiktning, service och fuktkontroll av husbilen, av med dubbdäcken och på med åretruntdäcken, shoppar det vi vill köpa på nätet såsom bra skalkläder till barnen (på gneis.se) och aleppotvål till håret (på kemikalieklok.nu) — sånt som inte går att hitta i vanliga affärer och som vi vill ha under resan. Jag ska byta batteri i min tre år gamla iPhone också, det har jag inte kommit till skott med ännu tyvärr.

Vi passar också på att träffa släktingar kommande helger! Några träffar vi förhoppningsvis under resan, bland annat brukar vi träffa många släktingar och vänner på en spelmansstämma, och så har vi lovat barnens farmor att fira midsommar med henne. Tipsa gärna om idylliskt midsommarfirande i dalarnatrakten 🙂

Som alltid när vi ska iväg rör många av förberedelserna huset och trädgården. Ännu har vi inte startat igång robotgräsklipparen, men det ska vi göra någon vecka innan vi åker (snart alltså!) så att vi kan övervaka den några dagar för att upptäcka eventuella problem. I övrigt är trädgården i stort sett okej för avfärd.

Packningslistan är också på gång 🙂 Vi har en standardpackningslista som vi alltid utgår ifrån och den fungerar även nu att utgå ifrån, lite modifieringar behövs som alltid.

Prio just nu är alltså: barnen, jobben, hus & trädgård och sådana förberedelser som kräver lite framförhållning eller inbokning.

Nästa vecka är sista jobb- och förskoleveckan!